3 Kasım 2009 Salı

Kaplak Konustu

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, MİT Müsteşarı Emre Taner'in, kurumunun bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan..


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Başbakanlık, MİT, MGK Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TİKA bütçeleri görüşülüyor.

CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, siyasetçi, bürokrat, işadamı, sanatçı başta olmak üzere ülkede herkesin telefonunun dinlendiğini iddia ederek, ''Başbakanın bile telefonu dinleniyorsa...'' dedi.

AK Parti'nin ''Korku imparatorluğu'' kurduğunu savunan Kaptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'ye ''AKP'' diyenleri ''cibilliyetsizlikle'' suçladığını söyledi. Osman Kaptan, ''Benim soyadım Kaptan, ama gemim yok; Yani demek istediğim, isimlere takılıp kalmamak lazım. Ak demekle ak olunmuyor'' dedi.

CHP'li Kaptan, Başbakan Erdoğan'ın bir uçağı ve helikopteri varken, bir uçak daha aldığını ifade ederek, ''Obama (Barack) bile ikinci uçağını iptal ettirdi'' diye konuştu.

''TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ÖNÜNDE SELAM DURUR KONUMU...''

AK Parti'nin hep ''Nereden nereye geldik'' dediğini dile getiren Kaptan, ''Terörle mücadeleden terörle müzakereye getirdi. Habur'da devleti, terör örgütünün önünde selam durur konumuna getirdiniz'' dedi. Osman Kaptan, demokratik açılıma ilişkin yol haritasının da kimin tarafından hazırlandığını merak ettiğini söyledi.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, MİT Müsteşarı Emre Taner'in, kurumunun bütçesinin görüşüldüğü bugün komisyona gelmemesini eleştirdi. Hükümetin demokratik açılım çerçevesinde yürüttüğü çalışmalar nedeniyle MİT Müsteşarının görev süresini uzattığını ifade eden Kaptan, ''Sayın Müsteşar Habur civarlarında olduğu için buralara gelemedi'' dedi.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise Hükümet kabul edemediklerini söyledi.

''Ülke çetelerle, darbelerle hesaplaşmadığı sürece, ne hukuktan ne de haktan söz edilemez'' diyen Kaplan, devlet kademedeki çetelerle mücadele etmesi gerektiğini kaydetti.

Hasip Kaplan, referanduma bile gitmeyi göze alarak, 12 Eylül Anayasasının değiştirilmesinin şart olduğu

''KAOS ORTAMI VE KARIŞIKLIK ALIŞILDI''

Bugün demokratik açılım çalışmalarında büyük rol üstlenen MİT'in 2007'de Hükümete yönelik darbe planı yaptığını, başbakan ve bakanlara yönelik suikast planları düzenlediğini iddia eden Kaplan, devlet

DTP'li Kaplan, CHP'nin bugünkü grup toplantısına kalpaklı bir grup gazinin katılmasını eleştirdi. Ülkeyi, Türklerin ve Kürtlerin hep birlikte düşmanlardan kurtardığını belirten Kaplan, ''Irkçılık yapmak

''Habur'dan gelişlere biz de hazır değildik devlet de. Ama CHP ve MHP hiç hazır değildi'' diyen Kaplan, dünyada herkesin barış için biraraya geldiğini, ancak Türkiye'de, Türklerle Kürtlerin

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi de DTP'li Kaplan'ın partisine yönelik sözlerini eleştirdi.

Kaplan'ın çok heyecanlanarak konuştuğunu belirten Hamzaçebi, ''Bugüne kadar sağduyulu idi. Sanıyorum, Hükümetin demokratik açılım
Akif Hamzaçebi, kendilerinin de çeteleşmeye, darbelere karşı olduğunu, ancak bilim adamlarıyla, çetelerin aynı kefeye konulmaması gerektiğini vurguladı. Hamzaçebi, ''Bunu bir ayırın bakalım, CHP çetelerin yanında mı değil mi görelim?'' dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çok Mühim

Lida Fx15 Biber Hapı İkibindokuz Seo Yarışması
Sanırım birisi Lida Fx15 Biber Hapı İkibindokuz Seo Yarışması dedi ? Gel amca burda

Alta gadget çak